*박공지붕 [ Alberich-Rodríguez Arquitectos ] barn house

반응형

Alberich-Rodríguez Arquitectos-barn house
알버리치-로드리게즈 아퀴텍토
This "barn" (future studio) constitutes the first phase of a project that will be completed with the main house annexed construction. The large plot will also include a rail wagon put up as a guest room.

The final geometric form of this shed is the result of previous studies on some archetypal typological variants of barns, constructions historically conceived for storage used in rural settings, and its new interpretation as a contemporary domestic-industrial space. Finally, the solution of a compact volume with a rectangular plan with a gable roof in its longitudinal direction is adopted.

01234567891011

반응형

이번 박공지붕 형태 집의 기하학적 형태는 오래전부터 시골마을에서 사용되었던 헛간 또는 오두막을 현재의 시간에 적합하도록 연구한 결과물 입니다. 오래된 것의 재현이지만, 구축은 현대적인 방법론으로 구현되었습니다. 이를 통해 완성된 집의 형태는 길이방향으로 장축을 갖고 있는 박공지붕 평면이 채택되었습니다.

더보기

The required program is distributed over two floors. The ground floor houses the entrance hall, a toilet, storage space, and a large room for a dining room where the kitchen is incorporated. This room communicates with covered outdoor spaces that have continuity with a raised terrace on the ground that surrounds three of the four facades of the house. Two bedrooms, a generous bathroom, and a large terrace have been planned on the upper floor. The distribution and size of the projected openings, as well as the use of sliding partitions, allow the visual and physical connection of bedrooms, bathroom, and terrace, and the panoramic view enjoyment of the surrounding landscape.

Faced with the aggressive weather of the Sierra de Guadarrama, it was decided to protect all the gaps in the north, east and west facades with shutters of the same finish as the outer envelope (mini-wave metal sheet). On its south face, behind the protection of a narthex, a curtain wall photographs the landscape and stands as a silent witness to the passage of time and the seasons.

Metal columns and reinforced concrete slabs structurally solve the building. The brick enclosure and concrete slabs are wrapped on the outside with rock wool and miniature aluminum sheet lacquered in anthracite color. The outdoor terrace finished in synthetic wood rests on a lightweight metal structure.

01234567891011

from archdaily

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY