*자작나무 계단 수납장 syte architects transforms studio in london with floating mezzanine and plywood staircase

the studio at greville road in london dates from the late 19th century and was once the work place of the sculptor willi soukop. its current owner is the artist ben pulsford who has used the studio for the last 20 years. the requirement of the brief presented to syte architects was for the creation of additional work space together with plenty of storage for the artist’s canvases and materials.


name: greville road studio

location: london, UK

total cost: £154,800.00

gross internal floor area at start: 41.9 square metres

gross internal floor area upon completion: 64.3 square metres

architect: syte architects

structural engineer: michael barclay partnership lighting consultant: syntax lighting

main contractor: aspect construction

supplier: ERCO lighting

supplier: peak oak

photography: james morris

the project entailed the insertion of a floating mezzanine into the seven-metre vaulted studio space. syte architects designed the new floor so that it kept free of the perimeter walls and the tall studio doors. glass floor panels run along two sides of the mezzanine to maintain the sense of openness.


meanwhile, a new staircase was conceived to be an integral part of the large storage unit and read as one entity. the spacing of staircase treads established a module which formed the rhythm of the whole storage unit. these developed into a series of vertical fins that could be inhabited in various ways for the storage of paintings and materials. double depth storage is available under the first flight, slimming to a single depth under the upper flight. the entire storage unit is constructed from birch-faced plywood.


from designboom

Designed by CMSFactory.NET