*하우스 디 [ EBERLE Architekten BDA
 ] Haus D


A three-storeyed „tower“ is the answer to the difficult corner-property.

The kitchen, dining area and living area are all located on the ground floor. The first floor belongs to the children. The second floor, consisting of a bedroom, an office, and a reading area, is reserved for the parents.

The concrete garden wall on the exposed corner of the property provides both privacy and security.

The position and orientation of the building on the property guarantees an optimal exposure to sunlight from the south and the west.

The solid brick construction was plastered and then finished using a special technique – one that has almost been forgotten in the area in and around Augsburg.


Architects: EBERLE Architeckten BDA

Location: 86415 Verwaltungsgemeinschaft Mering, Germany

Area: 212.0 m2

Project Year: 2016

Photographs: Rainer Retzlaff

Manufacturers: Knauf , Bulthaup

After lengthy and detailed discussions with talented and dedicated plasterers, the plaster was applied to the forty two and a half centimeter thick brick walls (standard exterior brick wall), then combed vertically using a trowel with a notched edge. This method resulted in a structured and well-defined pattern on the facade.


저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
Designed by CMSFactory.NET