*언덕형태의 지하 자동차 출입구 디자인 [ Royal HaskoningDHV ] Dune-shaped car park

언덕형태의 지하 자동차 출입구 디자인

Curving windows peep above the ground to bring light into this underground car park in South Holland, which is covered in grassy hillocks to replicate a dune landscape.

They integrated the building into the existing landscape, not only to disguise its bulk and give it an "understated elegance", but to contribute to the area's flood defences.

Situated between the town's shoreline boulevard and the sea, the car park forms part of the Kustwerk Katwijk flood protection project.

"The underground parking is carefully embedded into its natural dune environment so as to respect its surrounding landscape," said architect Richard van den Brule.

Photography is by Luuk Kramer.


Architecture: Royal HaskoningDHV
Landscape architect: OKRA Landschapsarchitecten
Contract management: WB de Ruimte
Dyke consultant: Arcadis
Contractor: Bouwcombinatie Ballast Nedam/Rohde Nielsen
Design engineer: Adviesburo Snijders
Installation consultant, building structure: De Bosman Bedrijven
Lift installation: Liften- en Machinefabriek Lakeman
Facade cladding: Metadecor
Detailing: Ballast Nedam Engineering with Zwarts & Jansma Architects


from dezeen

Designed by CMSFactory.NET