*런던 테라스 주택-[Threefold Architects adds staggered floors and narrow stairwell to London terrace]

오늘 소개하는 런던에 위치한 테라스 주택은 각기 다양한 층을 엿볼 수 있는 컷백 층을 갖추고 있다. 좁다란 4층 구조에 채광을 갖춘 오픈 스페이스를 설계하기로 하고, 피슈어(Fissure 갈라진 틈) 하우스라는 이름을 붙였는데 그 이유는 레지던스 한쪽 면의 각진 코너를 따라 3층의 보이드가 만들어졌기 때문이다. 골든 메탈 핸드레일을 갖춘 목재 층계가 그 갭을 채움으로써 집의 나머지 부분이 리빙 공간으로 사용될 수 있게 되었다.

Threefold Architects has overhauled this terraced house in London to include cut-back floors offering glimpses between its various levels.

The North London studio wanted to create light and open spaces in the narrow the four-storey-high property in a Redchurch Street conservation area.

They named the project Fissure House because of a three-storey void the architects created along an angled corner on one side of the residence.

A wooden staircase with a golden metal handrail occupies the gap so that the rest of the property can be used for living areas.


"Space was optimised by creating a single linear staircase occupying a triple height void or 'fissure' along the edge of the building," said the architects.

Inside, each level is staggered to views between different spaces, as well as light to flood down from a large skylight.

"Internally, variety and excitement was achieved between floors by cutting back each floor plate to create dramatic views and glimpses of different living spaces," said the architects.

Large openings feature on the road-facing side, while each level on the rear steps backwards with glass doors that open to outdoor terraces.

"New openings and external terraces were introduced at the rear transforming a once crowded and claustrophobic site into a spacious, light and multi-layered home," said the architects.

The master bedroom is placed at the rear of the ground floor and lit by a skylight, while a second bedroom and bathroom also occupies this level.

An open-plan kitchen and dining room occupies the level above with black cabinets complementing the dark window frames.

An L-shaped living area on the second floor surrounds the glass banisters wrapping the cut-out gap, including a bench for reading in the corner.

A sofa, table and black wooden console are placed in the larger area. From here a separate staircase, featuring wooden treads, black-painted sides and a golden handrail, runs alongside a white-painted brick walls.

It leads to the renovated attic space facing the large skylight and occupied by built-in bookshelves and a study desk.

Wooden parquet flooring is used throughout the interiors, along with white-painted walls.


from dezeen

저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 | 영국
도움말 Daum 지도
Designed by CMSFactory.NET