*산타 크루즈 복합상업시설-[ Talia Valdez + Nómena Arquitectos ] Morphology Building

산타크루즈 근교 리마는 오래된 기계 작업실들을 술집, 사무실, 주택 등의 신상업구역으로 만드는 도시개조기획 중에 있는 지역이다. 이 곳에 위치한 이번 프로젝트는 수직으로 5단계에 걸쳐 상업, 사무실, 카페테리아 등에 걸쳐 다양한 프로그램을 오버랩하는 건물을 설계하는 것이다. 특히 카페테리아는 최상층과 야외테라스를 겸비하고 있어 하늘을 향해 열린 공간을 제공한다.

The project is located in an area of recent urban transformation in Lima, the neighborhood of Santa Cruz. Old mechanical workshops are turning into a new commercial area of bars, offices and housing. The elongated site houses a vertical void (botanical garden) with a semi-urban character. Its boundaries impose a regular line in a discontinuous environment trying to use geometry to shape the city.


The building addresses various programs (commercial, office and cafeteria) vertically, overlapping them in five levels. The commercial program is linked to the street through a base, the offices are located at higher levels and the cafeteria on the top level. On the top floor, the cafeteria has outdoor conditions, a contained space on the sides but open to the sky. The distribution hall has two different routes from the street; a more private to the commercial area and another more public and independent "side street". The latter allows passersby to freely penetrate the building to the cafeteria through an architectural promenade. The commercial levels are linked with slow steps.


Architects: Nómena Arquitectos, Talia Valdez

Location: Av Mariscal La Mar 1332, Miraflores 15074, Perú

Project Area: 2400.0 m2

Project Year: 2016

Photographs: Diego Franco Coto

Manufacturers: Casa Rosselló

Two envelopes were used, that contribute to control the temperature and solar incidence on the main facade. They work as a veranda (a space traditionally used in the east as protection/transition between interior and exterior) replacing the traditional curtain wall. This idea is also a reference to the traditional Lima balcony that allowed to see without being seen, but this time through a concrete structural lattice. The building reveals its section through a semi-public path, a vertical space that houses an interior botanic garden.


from archdaily

저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
Designed by CMSFactory.NET