*박스형 사무실-[ Cox Architecture ] Box Office

"어떻게 창조하고 싶은가?"
콕스 아키텍쳐 (Cox Architecture)의 팀이 새로운 프로젝트에 앞서 계획과 디자인을 시작하기 위해 만났을 때, 이것은 얼마나 많은 사무실이 필요할지, 개인이 어디에 앉고 팀이 구성 될지에 대한 일반적인 우려를 가로막는 질문이 그것이었다.

이 질문은 새로운 사무실을 위한 관행의 주된 의도를 강조하고 관행의 중심인 가치와 원칙에 대한 정보를 제공하는 현대 건축을 공동 작업하면서, 다양한 분야의 전문가들과 모으는 핵심 활동을 활성화하고 활력을 불어 넣었다.

이 프로젝트의 특징은 상대적으로 적당한 공간에 다양한 설정을 만들어서 새로운 직장에서 어디서 어떻게, 일하고 사회화 할 수 있는지에 대한 옵션을 제시하는 것이다. 직원들에게는 배당 된 작업장이 배정되지만 이미 이전에 경험했던 것보다 일 또는 일주일에 걸쳐 필요나 선호에 따라 이전하기로 선택한 개인이 훨씬 더 큰 신체 운동을 한다.

“How do we want to create?”

As the team at Cox Architecture met to commence planning and design on the practice’s new workplace, this was the question that cut across the usual concerns of how many offices will be needed, where will individuals sit and how teams will be configured. This question underscored the practice’s primary intention for the new office, to develop and invigorate its core activity of bringing together professionals across various fields of practice to collaborate and create contemporary architecture informed by the values and principles central to the practice’s approach.


The project was undertaken as an opportunity to rethink the company’s approach to ‘design’ and the process of creating contemporary architecture across a broad and masterful portfolio.


The process was driven by the following questions: How do we want to work together? How do we balance the needs of individuals and the desire to generate a more social, collective work experience? How can we create a workplace that enables individuals to develop professionally and extend their skills and knowledge? How can we create a ‘learning organization’ that is reflective and forward-thinking? How can we create a setting that values the input and participation of invited collaborators and occasional guests, and which also welcomes clients and visitors?


Architects: Cox Architecture

Location: 167 Flinders Ln, Melbourne VIC 3000, Australia

Lead Architects: Patrick Ness, Ian Sutter, Jonathan Gardiner, Stuart Harper, Pete Sullivan

Area: 880.0 m2

Project Year: 2016

Photographs: David Yeow, Tommy Miller

Manufacturers: artedomus

Like any design practice or business, Cox has fundamental accommodation needs and functional requirements to meet in relocating its staff of 75 into its new premises, as well as the ever present demands imposed by a project budget. Informed by Cox’s active role in shaping progressive workplaces and public settings over a number of years, the critical issue was to strike a balance between dedicated, specialist functional areas - such as areas assigned for model-making, desktop publishing, administrative staff, IT support and formal meetings – and the need to create a sense of common, public space that could meet a mix of professional and personal needs.


A marked departure from the practice’s previous premises, where discrete entrances over four levels meant that staff rarely enjoyed the chance meetings so beneficial to creative office environments, the entrance to the new office has been forged as a celebration, an arrival which immediately immerses staff and guests alike in the heart of office activities. Set within the practice’s professional library to showcase past projects, the entrance then opens directly to the core hospitality and social spaces, giving staff and visitors an appreciation of the full office space from this single vantage point.

A feature of the project is the creation of a wide variety of settings in a relatively modest floor space in order to present individuals with options about where, and how, they work or socialize within the new workplace. Whilst staff are assigned an allocated workplace, there has already been much greater physical movement by individuals choosing to relocate according to need or preference across the course of a day or a working week than previously experienced.


The ethos underpinning the project is best represented in the creation of a central ‘events space’ for key activity. Located in the centre of the plan, this open yet partially obscured space was created by cutting a large void in the upper floor and folding the new floor plate down to the lower level in a series of tiered platforms. This open ‘box’ creates an internal connection between floors and reflects the intention to promote curiosity and increase the opportunity for staff to come together. The ‘events space’ serves as a venue for major presentations, meetings and for social events. It also serves as a project space where groups of various sizes can choose to occupy the tiered seating and utilize the setting’s IT and AV functionality. Informal seating options dot the perimeter of the events space, which can be used for smaller meetings or by staff seeking a more secluded zone in which to complete a task.

By creating this plethora of nooks and crannies that offer a variety of work and social settings, there has been a marked impact on the two open plan ‘formal’ work zones located at the rear of the floor on both levels. With staff able to relocate and exercise choice over their place across either floor, the open-plan work-desks, where a majority of the architects are situated, are much less frenetic for the absence of competing demands and distracting activity.


A significant outcome of the project has similarly been the increase in communication across project teams and the heightened awareness of individuals about the full extent of activity being undertaken within the practice. Lunch and coffee breaks have become more social occasions due to the priority given to the creation of a communal café and dining setting adjacent to the entrance. Sited at the front of the building, this space offers attractive views over Flinders Lane and has become a focal point for discussion as well as a preferred place to convene impromptu work meetings and host clients. Conceived as a ‘third space’ and as an atypical workspace, this zone is characterized by the use of robust industrial materials and fittings.


from archdaily

저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
Designed by CMSFactory.NET