*클럽하우스 일부를 개조하여 아이들을 위한 레스토랑으로-[ WUTOPIA LAB ] POLYCARBONATE NEVERLAND

클럽하우스의 일부를 개조하여 천평방미터 이하의 아이들을 위한 레스토랑으로 탈바꿈시켰습니다. 이 과정에서 기능을 재구성하고 합리화하였는데 결과적으로 야외 노란 색 계단을 통해 2층의 밝은 숲속으로 직접 나갈 수 있고 넓은 게단을 따라 별이 빛나는 하늘 아래 1층으로 들어갈 수 있다. 무엇보다 전체 레스토랑의 가장 중요한 클라이막스는 이중 구멍이 뚫린 알루미늄 패널이 있는 지붕 위에 지어진 빨간색 비행장이다.

Wutopia Lab was commissioned by Aranya to renovate part of club house into a restaurant for kids. We hope to create a neverland for kids in this space of less than 1,000 square meters.

By digesting the physical properties of materials, we hope to create a place that loses material texture and spatial orientation. The carbonate polymer material used in the “One person’s gallery” case was used in combination with light to create an experience of losing sense of size and texture. Bubbles, colorless and transparent, will refract the rainbow, and are fleeting and unpredictable, but kids love them. The kid's restaurant should be a polycarbonate neverland. We used polycarbonate panels to wrap the original facade, a mixture of prairie villa style and contemporary art deco-style, creating a new translucent facade. We put vertical greening and large staircases between the old and new façades. This hierarchical facade was regarded as a complete facade.


We re-organized function and streamline. Directly from the outdoor stairs, first stepping into the light forest on the second floor. Under the soft lighting of the light ceiling, the matte PVC pipe encloses a circular dining hall and two private dining room surrounded by polycarbonate panels. Circular, diffuse lighting, white tones make you losing sense of texture, scale, and direction to this space.

You can enter the ground floor under the starry skies along the grand staircase. Under the starry sky ceiling, we created a playground for kids using PVC hollow balls, glass fiber cloth, marine plastic balls, artificial stone and floor glue. With a magic mirror as the border of the game space, we try to distort the realism of the place, as if time is not passing.


At the edge of the main space, there is a pink memory bathroom, a sea sound bathroom, a mirror pool, a stainless steel slide, a trampoline, a bubble tree, and a mysterious picture book area. They are the corners hidden in this neverland that waiting for kids to discover for themselves. The most important climax of the entire restaurant is the red flying house built on the roof with double perforated aluminum panels. Following the yellow trace, going through a stainless steel floor, bypassing the bubble tree, twisting toward the ridge, and you can see the light is getting brighter and brighter. This flying house could become an obvious sign of the park easily. It could also be a lighthouse, pointing out the limitations of our lives.

We hope that the architectural practice of Wutopia Lab can use a rich imagination and exaggerated artistic techniques to perform "special performances" on daily life, turning everyday life into a "magic reality" and creating a daily miracle that can reveal the truth of real life. We hope that design can turn reality into an illusion without losing its truth. The Anaya Kid's Restaurant is the best example of this design philosophy.


from divisare

Designed by CMSFactory.NET