옛 건물의 재료가 노출된 날 것 그대로의 일본 카페- [Yusuke Seki creates stripped-back coffee shop with raw concrete walls in Kobe]

일본 고베의 이발소였던 곳에 커피점이 생겼다. 노출된 나무 기둥과 미완성된 산들 바람막이 벽을 갖추고 있는 이 곳의 내부에는 거친 콘크리트 벽과 원목 목재 프레임 그리고 유리창 등이 날 것 그대로 유지되어 있다.

Located in a former barber shop, the stripped back Voice of Coffee in Kobe, Japan, features exposed wooden beams and unfinished breeze block walls.

Designed by Tokyo-based firm Yusuke Seki, Voice of Coffee is located next to a bustling district in the city of Kobe.

The interior of the coffee shop has been kept intentionally raw with rough concrete walls, an exposed original timber frame ceiling support and simple panes of glass.

"Almost all of the structural elements were left as they were found during the demolition process," explained Yusuke Seki.

Original features that the architects elected to retain include a wooden screen that they found behind some plasterboard during the renovation.

Installed below the ceiling, the screen is the original timber frame that held up the suspended ceiling in the shop's previous life.


The workers also uncovered the original breeze block walls, which had been hidden behind a covering, and even the three letters above the entrance, AAA, are a vestige of the unit's former use.

"Paradoxically, this subtractive approach has an accumulative effect: every detail came to light, every inscription left behind by a worker a generation ago, serves to make history visible, adds to the sense of time passing," said the architects.

To continue the store's emphasis on the passing of time, the architects applied a subtle rectangle of silver leaf to the wall near the back of the store. Over time, as the silver oxidizes, the rectangle will morph from silver into a warm gold.

To showcase the store's intentionally unfinished interior, the facade, which used to extend to the street, has been set back and opened up as a glass front.

This intervention creates an Engawa, which is a traditional Japanese threshold space between the street and the shop interior, where guests can sit and enjoy their drinks while protected under a roof.


from dezeen

Designed by CMSFactory.NET