*은퇴자를 위한 오픈플랜 복층주택-[ trevor mcivor architect ] petaluma house

petaluma 집은 캐나다에서 whitby 근처 농촌에 위치하고 있는데 trevor mcivor 건축가에 의해 복층 구조의 오픈 플랜의 현대적 거주지로 탄생하였다.
전통적인 맞춤형 주택들로 둘러 싸인 이 집은 깔끔한 라인과 지붕 구조 그리고 우아한 구성으로 눈에 띄인다. 이 주택은 은퇴한 전문가를 위해 설계되었으며, 공간의 기능과 유연성은 공간 배치에 큰 역할을 하고 있다.

petaluma house located in a rural subdivision near whitby in canada, petaluma house by trevor mcivor architect is a split-level, open-plan contemporary residential dwelling. surrounded by traditional custom homes, the house stands out with its clean lines, prominent roof structure, and elegant composition. this dwelling has been designed for a retired professional, and both function and flexibility of the space play a large role in the layout of the spaces.


architect: trevor mcivor architect inc

lead architect: trevor mcivor
project designer: steve choe
interior designer: dorota jackowski
location: whitby, toronto gta, ontario
site area: 4,550 m2
project area: 5,000sf (460m2)
project completion year: 2017-18
builder: ortolan building design ltd
structural engineer: blackwell structural engineers
photography: adrian ozimek

the petaluma house by trevor mcivor architect features a double-height glazed atrium filled with bamboo trees at the entrance. this area allows natural daylight into the lower level where the entertainment and recreational rooms are located. an open-riser concrete and steel staircase accentuates this space, nestled between the tall vegetation and an indoor waterfall.


the main living spaces consists of an open kitchen with a dinning room, and a screened porch which has the ability to merge with the interior or the outside of the dwelling. the slightly lowered living room is fully glazed and is connected with a balcony. the natural yet timeless material palette features whitewashed douglas fir cedars and soffits, mahogany, concrete and glass.


the client, a vintage car collector, needed a room to store his collection in an integrated, and fully-glazed attached car garage which looks out onto the surrounding ravine. age was also kept in mind by integrating into the design a pneumatic see-through elevator shaft that connects all levels and adds an industrial touch.


from designboom

Designed by CMSFactory.NET