*흑아연 스크린이 특색인, 브루클린 3층 건물-[The Wythe Corner House project]

Wythe Corner House 프로젝트는, 브루클린에 있던 기존 건물을 재설계하고 비어 있던 뒷마당에 시설을 추가하였다. 3층 건물의 1층에는 상업공간을 두고, 그 위에는 의뢰인을 위한 넓은 아파트를 구성하였다. 검은색 아연으로 만들어진 스크린을 구성하는 수직 스트립은 벽돌 구조의 스평 밴딩을 제거하기 위한 것이었고, 이를 통해 통일된 모양을 제공하고 있다. 거실과 주방, 식당이 2층에 구성되었으며, 그 위로는 침실과 외부 안뜰이 위치했다.

 

Black zinc cladding and a sinuous staircase feature in the renovation and expansion of an urban masonry building by New York studio Young Projects.

The Wythe Corner House project involved the revamp of a mixed-use structure on a corner lot in Brooklyn's Williamsburg neighbourhood.

The firm re-designed the existing building and created an addition in a vacant rear yard.

The three-storey building – owned by a photographer and entrepreneur – contains commercial space on the ground level and a spacious apartment for the client up above.

The new addition sits atop pilotis, with two parking spots and storage areas located below.

Elevating the extension reduced excavation and foundation work, in turn helping the firm adhere to the project's modest budget. It also resulted in a more distinctive building.


Architects: Young Projects

Landscape designer: Emily Bauer

Builder: Advanced Building Contractors

"Our solution proposed a new typology for the Brooklyn townhouse," said Young Projects, a New York-based studio.

"Rather than expanding directly back on the ground level or evenly on all three levels, we proposed lifting the expansion off the ground and reallocating all available square footage into two hovering volumes."


The addition is sheathed in a screen made of perforated and corrugated black zinc. The vertical strips that comprise the screen are meant to play off the horizontal banding of the masonry structure.

The screen is also intended to give the addition a unified look. "It serves as a visual veil that unifies the separate volumes of the extension and a central courtyard into one singular element, with varying degrees of transparency and opacity," the firm said.

Inside, the team sought to gently blend old and new, with a double-height space serving as a point of intersection. "The boundary between the existing structure and the new addition is more subtly expressed as both a line of connection and a line of dissonance," the architects said.

Bedrooms and an exterior courtyard were situated on the top storey, while the living room, kitchen and dining area were placed on the second level. "The second floor was extended to create one continuous living zone, sandwiched between sleeping above and working below," said Young Projects.

A sinuous staircase covered on the outside with grey felt winds up through the double-height space, and serves as a contrast to the orthogonal elements throughout the home.

The curves are repeated in a curtain track in the ceiling, which enables the living room to be partitioned into smaller spaces.


from dezeen

Designed by CMSFactory.NET