*덴마크 교회 사택-[ Lundgaard & Tranberg Architects ] Kannikegården

Kannikegården는 성당 교구를 위한 새로운 주택이으로 이곳은 교회 직원들과 교회 협의회를 위한 공간이 된다. 뿐만 아니라, 회의나 콘서트 또는 영화상영과 같이 도시 주민을 위한 공개 행사도 이루어진다. 이 곳은 1100년대로 거슬러 올라간 캐논의 수도원의 잔해인데, 이 곳에서 발견된 벽돌을 활용하여 새로운 디자인과 통합시켰다. 건물 상단부는 특별히 개발된 외관의 타일로 덮여 있고, 도시 특성에 어울리게 적갈색의 벽돌로 구성되어 있다.

 

Kannikegården is a new house for Ribe parish’s parochial church council, built on the square in Ribe, just across the cathedral. The building houses functions for the parochial church council and the staff at the church.


At the same time, it has to function as a hospitable setting for public events for the town’s citizens, such as talks, concerts and film screenings. The project has faced a special challenge: Ancient monuments, telling us about Danish history over the past thousand years, have been found on the building site.


Most visible is a listed brick ruin from the canon’s monastery dating back to the 1100s. The ruin is integrated into an exhibition space designed for communicating the many cultural historic layers of the location. The building consists of a single, oblong volume with a pitched roof, supported by pillars above the preserved archaeological findings.



Architects: Lundgaard & Tranberg Architects

Location: Torvet 15, 6760 Ribe, Denmark

Area: 1079.0 m2

Project Year: 2015

Manufacturers: Petersen Cover, Hørning Parket

The wing of the building is located along the square with a scale and roof pitch following the neighboring buildings on the square. The archetypical shape of the wing is given a sculptural crookedness towards the south, in order to bring more light and air towards the neighbor buildings in the courtyard area.


Towards the south an intimate atrium is built, demarcated by a wall framing the street areas along with Sønderportsgade and Rykind. The upper part of the building is covered with specially developed façade tiles in reddish brown shades comparable to the city’s and the region’s characteristic, brick houses - but as a more contemporary interpretation due to the larger size of the tiles.

Product Description. The upper volume is covered with specially developed façade tiles in reddish brown shades comparable to the city’s and the region’s characteristic, brick houses - but as a more contemporary interpretation due to the hovering tectonics of the building. The shingles are hung in an overlapping fashion, like fish scales, and frame the windows of the interior spaces.


from archdaily

Designed by CMSFactory.NET