*포스트모더니즘 디자인과 파란색으로 표현한 판다독 사무실-[ STUDIO11 ] PANDADOC OFFICE

Studio11가 완료한 새로운 프로젝트 PandaDoc은 130명을 고용하는 회사이다. 1200 평방 미터 용지에 지어진 이 빌딩은 모든 직원은 4개의 넓은 열린 공간을 공유하고 있다. 이 프로젝트는 무채색 배경과 두 가지 주요 색상인 파란색과 부르고뉴를 강조하고, 포스트 모더니즘 디자인의 영향으로 이러한 색상 볼륨이 정렬되었다.

Studio11 has completed a new project in Minsk for PandaDoc – a company which takes up more than 1200 square meters and employs about 130 people. All employees are functionally divided into 4 large open-spaces complemented by a fifth space which is a common kitchen.


From both stylistic and methodologic point of view the project mainly fixes on principles of “the third wave” of modern architecture such as, for example, the purity of technique. Project coloristics highlights the achromatic background and two main colors - blue and burgundy. The influence of postmodern design can be witnessed in the light game-like way these color volumes are arranged and in the variety of usage scenarios created.


The zoning of each block includes an entrance space with a wardrobe visually separated from the work places. On the opposite side of the wardrobes each open-space is closed by a small coffee point facing the window line. The coffee points are also visually separated from work places in order to exclude possible conflicts of zones. The coffee point for each block is a leisure place carrying a social and communicative function. This planning concept positively affects office work capacity, since the employees can have a small coffee break only a few steps away from their desks and go back to work rather than waste time walking to the common kitchen. In addition to that such islands of social functions reduce office space regularity.


The main idea of the layout is the promenade which a pedestrian path marked with blue color that runs along the perimeter of the entire office and connects all work spaces. The coffee points of each of the blocks are located exactly on the way of the promenade, implying places for short-term meetings of members from different teams. For this purpose the coffee points are equipped with markerboards, which creates effective conditions for discussions.


The promenade is an alternative link to the office main hall, which allows to decrease pedestrian traffic and increase mobility. We also put temporary work places by the windows with a magnificent view along the promenade. They are designed as alternative standing places in case the employees get tired of monotonous sedentary work.

from divisare

Designed by CMSFactory.NET