*도시외곽 주택개발 -[ AIDARCHITECTEN ] PETROLSTATION

좁은 공간에서 더 많은 주택 단지를 개발하기 위한 프로젝트의 일환으로 이번 건축의 목적은 인근의 비어있는 부지를 위해 계획 적용부터 시작하여 완전한 도시 계획을 실현하는 것이다. 건축은 길 건너편에 있는 기념비적 시골 주택과 거울이미지를 형성하여 건축적 다이얼로그와 앙상블을 이루고 있다.

CONCEPT

In order to give strength to the village center and counteract the ever-expanding urban boundaries, the necessity arises to pay attention to the city compaction issue. The realization of more housing units per square meter ensures that the village center becomes more strongly defined.

We decided to not fully develop the inner area yet, to ensure sufficient space for a larger and more efficient development in the future. The aim is to realize a complete urban plan, starting with the planning application for the neighboring vacant lot.

The previous existing building, demolished due to the poor building-physics qualities, was characterized by a receding side façade. By adopting this movement in the new design, we managed to achieve multiple objectives. Firstly, it creates a buffer between the street and the building, a gesture which also lends itself extremely well as an entrance for the apartments.


Secondly, it forms a mirror image of the monumental country house on the opposite side of the road, becoming involved in an architectural dialogue and ensemble.

By taking a suitable distance from the adjoining plot, a wide passage is created to allow cars to reach the rear. The design of a larger buffer with the neighboring buildings benefits each other's privacy.



from divisare

Designed by CMSFactory.NET