*포르투갈 경사로의 주택-[ RAULINO SILVA ARQUITECTO ] AGUÇADOURA HOUSE

포르투갈 북쪽 작은 마을에 있는 'Aguçadoura House'는 독특한 기후 조건과 토양의 좋은 질을 이용한 채소 재배 온실이 많은 지역에 위치해 있다. 집 주변에 다른 주택이 없어, 집 자체가 단지 하나를 차지하는 형태인데 북쪽과 서쪽을 마주하고있는 거실, 남쪽을 향한 주방과 작은 욕실을 이용할 수 있고 아래층에는 차고와 세탁실, 욕실과 기술적 공간으로 구성하였다.

 

Aguçadoura House is located in a small allotment in a bathing village with the same name in the north of Portugal. Taking advantage of the unique climatic conditions and soil quality the surroundings are also known for having many greenhouses used for growing vegetables.

Over the years the allotment had a slow growth so there are still some empty allocations near Aguçadoura House. The plot is a combination of two parcels of land being that the house occupies only one and the other one is for the garden. However, there is a shared porch that can be used for car parking placed between the two parcels.

Since there is still no other construction next to the house, it was important to treat the blind gable as the remain facades of the building and give it a cohesive appearance using the same materials and sharp finishing.

The entrance to the house is made by a few steps which takes us to a small atrium. From that we have access to the living room facing both North and West, the kitchen facing South and a small bathroom. We still have access to the main aisle and the stairs.

Downstairs we have the garage, a space shared by the laundry and technical area and a small bathroom.

In the upper floor there are two bedrooms, one facing South and another facing West, sharing the same bathroom and a suite. The suite is organized with an illuminated vestibule which connects the bedroom facing North, the closet and the bathroom.

All the main areas of the house, including circulation areas, storage and some sanitary facilities have natural lighting and natural ventilation.



from divisare

Designed by CMSFactory.NET