*베이징 경사지붕 아파트의 리모델링-[HAO Design uses pastel hues for pitched-roof apartment in Beijing]

HAO Design은 아파트의 최고층의 지붕을 사용하여 밝고 넓은 가정집으로 바꾸고 파스텔 가구로 인테리어를 마무리했다.
스타버스트 하우스(Starburst House)는 도시의 해정구 (Haidian District)내에 자리 잡고 있으며 젊은 커플과 그들의 아들이 거주하는 공간이다. 116평방 미터에 이르는 이 아파트는 가파른 경사 지붕이 유일한 뚜렷한 특징인 평범한 곳이었는데 대만에 기반을 둔 HAO Design 스튜디오는 이곳을 "자유롭고 고정적이고 유연한" 라이프 스타일에 적합한 가정집으로 변모시켰다.

 

HAO Design took advantage of this apartment's peaked roof to turn it into a bright and spacious family home, finishing its interiors with a selection of pastel furnishings.


Starburst House is set within the city's Haidian District and belongs to a young couple and their son.

The apartment – which measures 116 square-metres – was purchased as an empty shell, with its steeply slanting roof being the only stand-out feature.

The bare space was handed over to Taiwan-based studio HAO Design to be transformed into a family home that would suit the client's "open-ended, unfixed, and flexible" lifestyle.

Keeping the rest of the brief simple, the husband, who works from home as a software engineer, and wife, who is an architecture editor, solely specified that a study should be included in the floor plan.


HAO Design decided to preserve the apartment's asymmetrically pitched roof, allowing them to insert a mezzanine that plays host to the child's bedroom and a secondary bathroom.

"[We] believed that the construction of the ceiling, despite its difficulty, was actually [the home's] most beautiful area," the studio explained.

Accessed via a set of chunky concrete steps, the upper level features integrated shelving that runs the entire length of the wall. A light timber desk has also been slotted into one corner to provide the clients with a small work area.


On the ground floor there is an open-plan living area, which has been dressed with a grey sofa, baby pink dining chairs, and mint green pendant lamp.

Light hues have been applied in the kitchen, which has pale blue cabinetry and a white tile backsplash. Here the studio has installed a set of sliding doors that can be drawn back and forth to offer different levels of privacy.

The wall that separates the kitchen from the playroom has been fronted with a panel of chalkboard where the client's child can draw or write messages.

Inside, the playroom has a series of mountain-shaped wall cushions that echo the form of the property's roof. A bright orange curtain with cut-out windows has also been put up at the room's rear to create a small play fort.

This lower floor also accommodates a perforated entryway and the master bedroom.


from dezeen

Designed by CMSFactory.NET