*집모양 리딩누크를 둔 일본 유치원-[ Hibino Sekkei and Youji no Shiro ] kindergarten building in Kanagawa

주택 모양의 리딩 누크를 갖춘 일본의 유치원을 소개한다. 42년 전에 디자인 된 현 유치원 건물을 현대적 교육 스타일에 맞게 리노베이션 하였다. 기존 건물을 완전히 철거하는 대신, 건축가는 새롭게 2층 구조를 올려 보존하는 방식으로 결정했다. 현대적인 차세대 유형으로 변경된 유치원 2층에는 유리난간이 설치되어 있고, 복도 공간 양면에도 창문을 두었다.

Hibino Sekkei and Youji no Shiro's kindergarten features house-shaped reading nooks

Japanese studios Hibino Sekkei and Youji no Shiro have returned to a kindergarten building in Kanagawa Prefecture they designed 42 years ago, updating it to suit modern teaching styles.

Located on a site in a residential area of Atsugi city, the Atsugi Nozomi (AN) Kindergarten needed updating to comply with current earthquake safety regulations as well as adapting for newer teaching methods.

Rather than completely demolish the existing building, the architects chose to preserve elements of their previous design in the new two-storey structure.


Photography is by Studio Bauhaus, Kenjiro Yoshimi and Ryuji Inoue.


"We were requested to change the kindergarten to the type for the next generation that is appropriate for the current days, and accepted to design it again," said the architects.

"As there was a large corridor as wide as five metres in the middle of the existing building, we decided to design by arranging the building with a modern style and flow planning, while taking over the memory of the existing building in the new building," they explained.


Teaching spaces and a gym are arranged on either side of this wide walkway that runs along the length of the structure, with a staircase in the middle providing access to the upper floor.

A house-shaped hole set into the supporting structure for the stairs provides a hiding place, while freestanding hut-like structures provide reading and play spaces.

Similarly shaped boxes with built-in seating are set into the glass balustrades around sky wells on the second floor, which features clerestory windows on each side of the tall corridor space that rises above the building's roof.

from dezeen

저작자 표시 비영리 변경 금지
신고
Designed by CMSFactory.NET