[ Korsgaard ] Organic Cube

반응형
Contribution to the Copenhagen International Wood Festival last year.

Intention
The intention is to create a beautiful, varied and surprisingly simple structure which shows  the potential of laths, through a study of detail, form and light, that can involve the viewer.

Architecture / Design
A cube is built, and it's sides is opened providing access to people and lights, and opportunity to look in and out.
The structure is changing as one moves around it, from being a closed strongly geometric cube it gradually dissolve and become more and more organic, as laths inside is rotated and displaced, creating a organic paraboloid like shape. The organic shape inside, splits the cube into 2 rooms, a extrovert which opens to the park, and an introvert more private space.

Light
the structure is physically static, yet changeable through the viewer and the sun's position that through the day opens and closes for the light to pass. The structure can both be seen as a cube and an organic form, depending on light and angle (time and place) the lines from the two modes interfere and one of the two forms dominate.

Materials
1000m laths, Dimension 45x45mm.

Construction
construction of the cube-shaped pavilion started as a simple stacking of 3.2 m-long laths, it helps to provide uniform spacing between laths. Simultaneously fitted the organic distributed laths inside the cube also serves as the cross struts which helps to stabilize the structure. When the cube is finished, cut holes are made along the distributed laths.

Leftovers
The excess material from the cuts is used to make smaller cubes to sit on or play with.

Team
Soren Korsgaard, March, architect m.a.a.
Daniel Nielsen, architect March, architect m.a.a.


from  dagensdesign
그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY