*대장간을 주택으로 개조-[ Albert Brito Arquitectura ] 1303_IH House

오래된 대장간을 주택으로 재탄생시키는 과정에서 작업장, 크레인, 조명 시스템 및 재료의 특성을 보존하려고 했다. 주택은 깊고 좁은데 주요한 부분들은 뒤쪽에 배치하여 중간 부분에는 큰 빛을 비추도록 구성하였다. 거대한 메탈 구조물의 큰 공백 속으로 주택 거주자들을 끌어들여 그 관계를 더욱 강조한다.

We had the opportunity to work in a blacksmith workshop to turn it into a home. Despite the need to completely change the configuration of space and structure we have tried to preserve the spirit of the workshop, the cranes, the light the systems and the materials.


The house is deep and narrow. The main parts are placed at the ends in the facades leaving a big light void in the middle. The project focuses on strengthening the relations between the inhabitants of the house through the introduction into this big void of a metal structure hanging different spaces which are suposed to maximize these relationships.


Architects: Albert Brito Arquitectura

Location: Badalona, Barcelona, Spain

Area: 110.0 m2

Project Year: 2013

Photographs: Flavio Coddou

Manufacturers: DAIKIN

This superstructure is also hanging a spiral staircase that widens and tightens leading to these different indeterminate spaces to the top terrace. These spaces also cause the appearance of two interior facades treated in the same way as external that give some autonomy to each of the most private parts of the house.


This project is a clear example of how our study incorporates into project processes of what Smithson called "as found". The introduction of what we found as a rereading of what the place was once enriched the intervention along with the new inhabitants provide.


from archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY