*공동주거 리노베이션 프로젝트 [ R21 Arkitekter ] Munthes Gate 29 House

이번 리노베이션의 목표는 기존 공간의 질을 유지하면서, 외부와 내부 공간이 거주자에게 밀착된 공간을 재구성하는데 있습니다. 기존 모듈구조 시스템으로 연속된 9개의 독창적인 아파트 유닛은 서로 다른 레이아웃과 분위기로 디자인 되었습니다. 여기에 커다란 전창과 같이 외부를 적극적으로 끌어들이는 건축요소를 가미하며  개인 야외공간의 활용을 높게 할 수 있도록 디자인 됬습니다.

A listed, regional modernist, low office building at Frogner, Oslo is re-purposed into a residential building with nine apartments in varying sizes, spanning from 77 to 196 m2. The original project was built in 1973, designed by architects Trond Eliassen and Birger Lambertz-Nilssen, they were awarded the “Sundt” prize for architecture due to “Munthes gate”-complex’s outstanding quality.

The building is now listed as a proper representative for the architecture of its period. The transformation strives to preserve this particular character while giving the building a new life. Stepped back from the street, the low profile building extends perpendicularly in the plot creating private green gardens in different levels.

The renovation intends to exploit this existing quality to provide a sequence of inviting rooms both inside and outside. Adapting to the existing bearing structure resulted in nine unique homes, with a different layout and atmosphere, and allowed the opening of new large windows inviting the light and establishing a smooth transition to their private outdoor spaces.

The period's expression is reinforced by staying true to natural materials, oak and copper are used to complement the existing red bricks, while granite stone and corten steel are added to the exterior areas. Formal abstraction, a balanced color scheme and attention to detail contribute to give the building a coherent, warm expression bringing back to life the timeless, classic qualities of the old “Munthes gate 29” award-winning building.


from archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY