*에스파냐 부동산등기소 리노베이션-[ Irisarri + Piñera ] Property Registration Offices in Vigo

반응형

이번 프로젝트는 공동기구 간 균형을 찾고, 통일된 하나의 조각이라는 감각 사이에서 밀집해 있는 건물들의 존재를 포기하지 않는 것이다. 간섭에는 3가지 종류가 있을 수 있는데 - 재건, 새로운 것을 위한 재구성, 그리고 부본적 교체가 그것이다.

The project seeks a balance between a joint organization, and not give up the presence of clustered buildings, between get a sense of unitary piece, and the inherited. Interlacing three types of interventions; rehabilitation, restructuring for new uses, and the partial replacement, selecting items of value and traces of the place.


 

Architects: Irisarri + Piñera
Location: Rúa Real & Rúa Alta, 36202 Vigo, Pontevedra, Spain
Architects in Charge: Jesús Irisarri Castro, Guadalupe Piñera Manso
Project manager: Artelia Spain
Project Year: 2014
Photographs: Hector Santos Díez

A courtyard sum of the existing ones, organizes and provides quality  as well as a reference section. This allows with one unevenness to solve different levels of buildings, maintaining the stone walls and functional their holes.

A "generic" and  flexible spatial distribution, overturn in "cross" mode the street and courtyard,and only files and services are closed space.

The courtyard connects the building with the surrounding streets at various levels. The main entrance, is where the new and old architecture join. It's where public scale appears as a double-height space that gives presence to the common courtyard from the street, recovering for it the idea of a court access gap between the city and the building.

We support on the strengthened walls. Preserving the structural typology and scale, horizontal concrete structure assumes the strong overloads of the program. Each element works for what it was designed, without overlapping structures.

The gaps with traditional windows to the outside, contrast to hidden mark carpentry glass, marks the thickness of the wall, showing both the passing of time as a change of use.

The preserved facades, are covered behind the gaps, to maximize light. In the courtyard, the gallery with protecting mobile wooden slats, optimizes space and lighting-ventilation.



from archdaily

그리드형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 | 스페인
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY