*태국 낡은 건물을 한의원으로- [ moyadesign ] traditional medicine clinic

반응형

태국의 30년된 건물은 이번에 약국 겸 한의원으로 탈바꿈되었다. 리노베이션의 목적은 기존의 고객뿐만 아니라 새로운 고객들 또한 현대적이면서도 세련된 건축물에 대한 경험을 즐기면서도 한의원 특유의 전통 스타일을 유지하는 것이었다. 그렇게 태어난 이 곳은 컨설팅룸을 2층에 두고 약국 및 대기 공간을 1층에 둔 모습으로 설계되었다.

거리에서 보면 크게 확장된 전면과 대기 공간이 바닥에서 천정 높이의 창문을 통해 보여지게 되는데, 또한 전형적인 모습의 오래된 약국 모습 속에서 환자는 자연스럽게 대화를 불러일으키는 카운터 너머 약사와 소통할 수 있는 구조를 갖추었다. 무엇보다 업무적 특상상 이 곳을 방문한 사람들에게 환영의 분위기를 보여주어야 했기에, 길고 하얀 대리석 테이블을 놓은 곳에서 따뜻한 스프와 차를 제공한다.

tokyo-based studio moyadesign has renovated a 30-year-old building in taipei into a traditional oriental pharmacy and clinic. the goal was to give it a fresh air, where both regular and new customers can experience the sophisticated and pleasant architecture that still maintains its traditional style. located on a big avenue, the first floor, and front window were designed as the pharmacy and the waiting area while the second floor serves as a consulting room.


from the avenue, a large expansive façade and waiting area created by moyadesign can be seen thanks to the floor-to-ceiling windows that contain it. a long eave frames the picturesque scene of activities inside against the background of antique wooden shelves. the movement of the people inside shapes the iconic image of the clinic together with the simple graphic design.

in a typical traditional pharmacy, patients wait for their prescriptions facing the pharmacists and seating across the counter, enabling them to engage in conversations. the pharmacists select the specific medicine from hundreds of drawers in shelves behind the counter and dispense medicines in front of patients and pharmacists, making it easier to check their health conditions. the antique wooden shelves and counters were kept, enforcing the traditional ways of the pharmacy. their surfaces were polished and placed at the original position to make the space familiar to regular patients even after the renovation.

as the client requested to show hospitality, a long white marble table was designed on which customers can have soup and tea. furthermore, the studio suggested renewing the visual image including logos and packaging displayed on shelves to introduce the new conception of the clinic. this to aim for customers to feel close to oriental medicine as if selecting cosmetics or gifts.


from designboom

그리드형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 | 태국
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY