*프랑스 남부 재판소-[ Ateliers 2/3/4/ ] Courthouse

반응형

도시의 기념비적인 작품을 제공하고자 새로 지어진 Béziers  (프랑스 남부 베지에) 재판소는 바위로 이루어진 3개의 층인 것처럼 보인다. 각 층에는 계단과 파티오가 채석장 돌 사이로  위치해있다. 층이 나저 있는 거대한 돌덩이는 빛이 안으로 들어가 내부 풍광을 마치 오아시스처럼 보이게 한다.

각 면의 투명성은 중심에 위치한 음영진 가든을 들여다보게 하면서도 시민의 대기 장소나 재판소까지 이어지게 되어 있다. 빌트인 가구가 각 공공장소와 사무실에 배치되어 있는 데 이또한 편안함을 자아내도록 설계되어 있고, 리셉션 공간이나 사무 공간에 완벽하게 잘 맞는다.

To provide the urban monumentality required of a judicial institution and the serenity necessary to handle delicate cases that affect people's lives, the new Béziers Court is seen as stacks of three layers of rock. At each level, steps and patios locate between these quarry blocks. The stepped masses encourage daylight to enter, creating internal landscapes, like an oasis.


Architects:Ateliers 2/3/4/
Location:34500 Béziers, France
Area:8057.0 sqm
Project Year:2016
Photographs:Charly Broyez , WeAreContents
Manufacturers:Delta Préfabrication, Schüco, eternit

They to protect the premises from any intrusive view. As such, security of the facades and confidentiality are attained with ease.
The transparency of the foyers gives glimpses of the shady central patio garden, planted with tree ferns, that accesses and links the public waiting areas and courtrooms.
Built-in furniture within public areas and office furniture have been designed to ensure comfort and to fit in perfectly with the volumes of the reception and work areas.
Monochrome, through its irregularities the sandblasted and hammered concrete gives a rustic material strength and thickness. A symbol of justice, the parvis is here an antechamber, the sheltered outside institution; open to urban life it soothes, protects and welcomes.


from archdaily

그리드형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 | 프랑스
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY