*콘크리트 미학 방콕 갤러리 [ ASWA ] Solid Concrete Studio + Gallery

전달한다. 콘크리트는 건축이 지향하는 공간에 대한 깊이를 가감없이 관찰자에게 전달한다. 비워진 1층, 공간 중심부에 자리한 계단은 상부를 연결하는 기능적인 요소를 수행한다. 하늘로 열린 천장의 빛을 내부 깊숙히 유도하는 열림 또한 표현한다.

ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic) designed the solid concrete studio + gallery situated in Bangkok, Thailand. The private studio and gallery of the Thai artist, who preferred privacy of his daily life from the neighborhood, has only single opening view from the street to communicate with its surrounding but has surprisingly interior space.

For the first glance, the solid concrete box welcomes guest by the high ceiling chamber with the skylight that invited the natural light to the sculptural floating staircase. People can stand in the center of the court to notice the sun light gradually changed on the concrete central shaft wall as the main attraction to display itself as a living artwork due to the changing of daylight during the day.

Continuing to the second floor, the central light shaft wall has irregular position and size of square window frames to allow people to wonder as the living artwork by displaying the changing of daily light on the concrete canvas on each side of the shaft that also allow the light through to brighten up the inside space. Obviously, the imperfect concrete form-tile which created the unique characteristic of this private gallery along with the steel, wood and glass – the purity of material tend to remind people of craft-work.



from architizer

이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 | 태국
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY