* 러시아 PETSHOP의 IT부서-[ PAUM design ] PETSHOP office

PETSHOP의 IT부서는 릿지 천장과 콘크리트 기둥이 4미터 이상 높이인 공간으로, 거리가 내려다 보이는 커다란 창문을 더해 역동적이면서 현대적인 회사의 창작 부서를 위한 공간을 멋지게 표현하였다.

 

The office for IT department of the PETSHOP company is located in St. Petersburg, on Chkalovsky avenue, in a Soviet industrial building of 50th – 60th years of the 20th century. Ridge ceiling and concrete columns more than 4 meters high, the top floor and huge windows overlooking the Petrograd Side – these are a fine introduction of space for the creative department of the modern dynamic company.


The aesthetics of Bauhaus (the higher school in Dessau and the architectural direction of the first third of 20th century) has become a basis of style and the main source of inspiration. Simple laconic forms, utilitarian approach and the ideas of functionalism once has made a revolution in architecture. Now we transfer this esthetics to interior design, but only its decorative part. The interior stylistics of co-working and office spaces of modern New York also had a great influence on this interior mix. There, in NYC, interior design for once industrial spaces outgrew "the same loft" long ago.


Architects: PAUM design

Location: Chkalovskiy Prospekt, 7, Sankt-Peterburg, 197110, Russia

Lead Architects: Anna Philippova, Polina Masiianskaia

Project Team: Victoria Chugunova, Dmitry Rybak, Anatolii Mozalevskii

Area: 450.0 m2

Project Year: 2018

Photographs: Sergey Melnikov

Manufacturers: Artbeton


In office space planning the most representative meeting room has become the main object and emphasis, receiving the laconic rounded forms and the central position in "the heart", dividing other open space into two «wings» – a zone of graphic designers (for twenty people) and a zone of IT specialists (for thirty people). These are the clean, spacious working spaces which are not overloaded with excess objects: only the order, freedom and a lot of live plants. Botanical, slightly southern motives - an important component of this interior. Plants support a slightly-dusty-color palette of an interior, like an old photo.


The second "key" object, an amphitheater, is located near the meeting room. It is a universal lecture hall suitable for short meetings, free time, activities and other. It is the «center of gravity», the place of force and gathering of all. This place is for a corporate spirit. Its ladder (with guest seats) conducts upward into a mezzanine – the second level where it is possible to work, have a rest, play in PS …


from archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY