*커피 복합 문화공간 [ TAO ] xinzhai coffee manor

하나의 주제, 커피를 컨셉으로 다양한 프로그램이 구성됩니다. 아라비카 원두를 포함한 다양한 원두를 보관, 테스팅 하는 공간과 이를 여유롭게 즐길 수 있는 호텔, 박물관, 오디토리움이 함께 구성됩니다. 주변자연환경과 조화로운 건축을 위해 지역적 물성을 잘 나타낼 수 있는 재료를 적용했습니다.


in china’s yunnan province, trace architecture office (TAO) has transformed an existing assortment of brick buildings into a multifunctional complex dedicated to coffee. located in baoshan, a region recognized for its production of arabica coffee, the site sits on a plateau in the middle of bawan village at the foot of gaoligong mountain, overlooking the landscape of lujiangba and the nuijiang valley to the north.


as well as areas for the storage, processing, tasting, and sale of coffee, the xinzhai coffee manor includes a hotel in addition to a museum and auditorium. the destination seeks to provide visitors with a premium holiday experience with the region’s scenic landscape as the backdrop. TAO chose to reference the site’s context, and existing materiality, using brick throughout the overhaul of the site.


the architects constructed a new building, which is connected to the site’s existing cinema with a set of corridors.in turn, this forms three different courtyards: the central courtyard, the tree courtyard, and the sunken courtyard. the configuration resembles the layout of a monastery with the former cinema, the site’s largest building, transformed into a museum and auditorium that serves as the site’s spiritual center.



title: xinzhai coffee manor

client: baoshan xinzhai coffee co. ltd.

location: bawan village, baoshan lujiangba, yunnan, china
program:
 cinema, conference space, museum, shop, cafe, storage, workshop, hotel room

architect: hua li / TAO (trace architecture office)

design team: hua li, bai ting, lai erxun, hu mohuai, zhang wenzhao, yue yang, zhang hao, liu zhouxing, cao pengfei, duan qi, shao aiwen, li yuntao, liu peiyi

structural engineer: ma zhigang 

MEP engineer: LV jianjun 

construction: yunnan baoshanxia village architecture engineering co.ltd

interior construction; steel windows/doors detailing and installation: scenario design

steel windows/doors detailing: shu tan, liu suyang, liao peng

construction administration leader: shu tan, yang zhiqiang, yang jing

floor area: 3,140 sqm (addition 2,000 sqm, renovation 1,140 sqm)

structural system: concrete & masonry structure

materials: in-situ concrete, bricks

design: 2014.6 – 2015.8
construction:
 2015.8 – 2018.2

photography: chen hao, su shengliang


from designboom

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY