*돌집 [ Savioz Fabrizzi Architectes ] Bornet House

기존 건축물과 마을풍경의 맥락을 유지한채 최소한의 건축을 표현한다. 외장재 또한 기존 건물의 연장선상에 있는 돌을 사용한다. 경사지에 위치한 건물은 마치 작은 돌, 언덕 같아 보인다.

단촐한 내부공간 구성은 꾸밈없이 구성된다. 마을과 자연풍경을 가득 담을 수 있는 전창을 거실의 서측편에 배치하고, 동측으로는 경사면을 따라 약간 올라간 단차 위에 침실을 배치한다. 내부 공간과 디자인 또한 노출콘크리트와 목재를 이용, 미니멀한 디자인을 완성한다.


 This former barn constructed of rubble masonry is in the center of the village of ollon, which is densely built-up. The ground floor is a single space, broken up by a utility area. The living room is to the west, next to the entrance, and the main bedroom, which is on a slightly higher level, is to the east. This difference in levels between the living area and the sleeping area reduces the spatial impact of the utility area on the sleeping area and gives the sitting room some height. The floor line is the same as that of the present sloping floor and is therefore compatible with the existing wall openings.



Architects: Savioz Fabrizzi Architectes

Location: Ollon, Switzerland

Category: Houses

Lead Architects: Laurent Savioz, Barbora Pisanova

Area: 115.0 m2

Project Year: 2017

Photographs: Kristyna StrejcovskaThomas Jantscher

Manufacturers: Siemens, Laufen, KWC, Winckelmans

These openings are all retained, in order to preserve the historic design of the barn. however, the west wall, which needed to be rebuilt, contains a window that runs across the entire width of the building. The design takes advantage of the unobstructed space provided by the sloping site to give the living room a view over the rhône valley, while the bedroom enjoys direct access onto a small terrace. 


The lateral wall openings are left unaltered and are a modern reinterpretation of the wooden screen walls which used to help keep the barn properly ventilated. The new screen walls are aligned with the outer wall and will provide future occupants with a degree of privacy. The basement contains an office with a bathroom, and the plant room, which is partly underground. An exposed concrete slab, stained black, runs along the whole of the ground floor. the walls are covered in OSB, also stained black.


from archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY