*화이트 미니멀 아파트 인테리어 [ Office ZHU ] TC Apartment

절제된 미니멀 디자인과 기능적인 공간이 하나의 지점에서 만난다. 

TC Apartment is a minimalist interior designed by Rotterdam-based architectsOffice ZHU. Office ZHU’s design intervention provides their clients with ample space to escape the city and reconnect, whether on a weekend retreat or holiday family visits. For the young Shanghai based clients, the leading design driver for the project was a desire to create a relaxed environment, away from the hustle and bustle of city life. Nestled in the wide and heavily landscaped streets of Taicang, the apartment’s surroundings offer a welcome break from the density of Shanghai. Additionally, the existing housing typology in the area offers luxuriously high ceilings. The Taicang apartment is no exception, boasting a double height, light-filled internal living space – a perfect base for a spacious and fluid atmosphere. 

In order to fully express the apartments existing spatial character, Office Zhu took a paired back, minimalist approach. The architects’ began by compressing the existing stair to a single run. The gained space was then utilized for open library shelving on the upper level and a bar counter on the ground floor. Joinery was correspondingly restricted to the perimeter, while walls and sliding doors were reduced to a bare minimum. Instead, the use of low level furnishings define functional areas, further exaggerating the internal volume. The design also flaunts generous openings, with floor to ceiling doors that celebrate the verticality of the space while also providing effortless cross circulation throughout.

Photography by Zhu Siyu and Guo Linang


from leibal

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY