*큐브 하우스 [ João Rapagão Arquitecto ] House F+M

단순함 속에 간결함은 작은 공간을 효과적으로 활용하는 내부공간의 발현으로 나타납니다. 필요에 의한 창문은 그 자체로도 균형감 있게 건물의 디자인 어휘를 정의합니다.

The family assumes here the unity of architecture. Their habits, their routines and practices dictated the proportions, the relations and uses of the spaces of this single family house. Inserted in a narrow but extensive urban lot, surround by heritage and culturally important trees, the project assumed as an option a gathering that denies the everyday citie.


The volume implantation respects the regulatory alignments and it’s modeled by the perspective marked by the tower of the Church of Antas. The result is a contribution to the stability of the street, flanked by single family houses completed and added during the twentieth century. Formally, the volume is dense and thick. It looks slightly to the street at southeast and unabashedly to the courtyard in the northwest.


Architects: João Rapagão Arquitecto

Location: Porto, Portugal

Category: Houses

Photographs: Ricardo Loureiro

This courtyard is dominated by the pool, between the two rooms - the north and south, respectively, the seasonal and annual. The general organization of space shows a functionality and reasonably dictated by the centrality of vertical access that constrain the locations, relationships and approaches to space, participating, encouraging and coordinating the three floors.



from archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY