*더 텐트 [ a21 studio ] The Tent

자연속으로 숨은 별장. 산자락에 위치, 산아래에 위치한 리버뷰를 포함한 풍경을 감상할 수 있습니다. 경사지를 따라 구조화된 커다란 지붕으로 겉으로 드러나지 않으며, 오로지 자신만의 시간을 보낼 수 있는 공간을 생성합니다. 개인풀장과 숙면을 위한 침실이 함께 구성됩니다.


운영중인 온천과 미네랄 리조트 내에 위치한 텐트는 강을 마주보고있는 바위 언덕까지 중간 테라스의 접힌 곳에 위치한 작은 온천입니다. 이것은 진흙 목욕과 마사지 서비스와 같은 건강한 활동을 즐기기 위해 언덕 건너편에있는 다사 다난 한 지역에서 숨어있는 좋은 장소 인 것 같습니다. 그러나이 사이트의 가장 큰 제약 중 하나는 연중 내내 서쪽으로부터 강렬한 열기가 발생하여 수년간 휴식을 취하는 것입니다.


첫째, 두꺼운 초가 지붕을 가진 가파른 지붕은 주변 경관과 잘 어울리는 햇빛을 방지하는 좋은 해결책으로 간주됩니다. 서쪽에 경사면을 배치하면 엄청난 양의 열이 건물 외부에 갇히게됩니다. 또한, 옥상이 더 이상 지붕이나 지붕에서 정상적인 방법으로 커버로 사용되지 않으며 또한 건물의 주요 구조가되기 때문에, 지붕 소품이 땅에 있다는 사실은 텐트에 독특한 모양을 제공합니다. 자세히 보면 주된 100x250 빔은 11m에 걸친 구조를 돕고 손님들이 강과 도심을 잘 볼 수 있도록 중간에 2.3m를 올립니다. 이 나무 구조 위에는 3 개의 층, 20mm 두께의 목재 패널이 결합되어있어 천장에 미학적 인 느낌을주고 모든 광선을 함께 연결하며 방수 멤브레인과 30mm 코코넛 잎을 각각 연결합니다. 이 모든 부품은 토착 건축 기술, 장붓 구멍 및 장부 조인트를 사용하여 연결됩니다.

Located inside an operating hot spring and mineral resort, the Tent is a small spa perched in the folds of halfway terrace up to a rock hill, facing to the river. This seems to be the good place for hiding away from the eventful area on the other side of the hill to enjoy healthy activities such as mud bathing and massage services. However, one of the biggest constraints of the site is that it gets intense heat from the West throughout the year, which makes it fallow for years.


Firstly, a steep roof with thick thatch is considered to be a good solution to prevent the sunlight as well as a good blend with surrounding landscape. By placing the slope side to the West, a huge amount of heat is trapped outside the building. Furthermore, the fact that the roof props on the ground also gives a distinctive look to the Tent since the roof is no longer used as a cover from either rain or sun as normal way but also becomes the main structure of the building. In detail, the main 100x250 mm beams help the structure spanning 11m and elevating 2.3m in the half way to allow guest enjoy a good view to the river and city center. Above this wooden structure is a combination of 3 layers, 20 mm thick wood panels, which gives an aesthetic look to ceiling and links all beams together, water proof membrane and 30 mm coconut leaves, respectively. All of these parts are connected by using indigenous building technique, mortise and tenon joints.


Architects: a21studio

Location: tp. Nha Trang, Khanh Hoa province, Vietnam

Category: Spa

Area: 126.0 m2

Project Year: 2014

Together with the construction method, local materials, such as dry-stacked stones and coconut leaves quarried right on the site, as well as rocks, reinforced steels and different tiles are adopted to bring a harmonic and native feeling for the guests. Inside the tent, the space is divided into two levels. On the upper floor, a private bedroom that is covered by wood frames and color glasses, collected from old wooden frames with more than 40 years that no longer produced. Besides, a net, installed in the middle of the void, adds an exotic feeling to the guests, who enjoy playing in the mid-air. Down to the below space, an infinitive mineral pool with old wooden furniture is a relaxing space for the Tent that look to the river below.


from archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY