*풍경 좋은 집 [ Faulkner Architects ] Miner Road House

풍경과 연결되는 집. 메자닛층으로 구성된 내부는 2개층 높이의 거실을 중심으로 마스터침실과 또다른 침실이 상층부에 위치하며, 그 아래 주방이 자리합니다. 열린 창문계획과 더불어 내외부의 접점을 높이는 외부공간 계획은 오픈데크로 확장 가능한 주방영역에서 살펴 볼 수 있습니다.

경제적이면서, 사용연한이 좋은 건축자재 사용을 위해, 코르텐스틸강(내후성강판)을 외장재에 사용하였으면, 부드러운 실내공간을 연출하는 목재가 내장재에 사용되었습니다.


The clients are a couple of environmental scientists who, along with their two sons, relocated from the Oakland Hills to the warmer climate of Orinda. Their commitment to sustainability, including a request for net-zero energy performance annually, was evident in their thinking throughout the design process. A three-bedroom program began as a remodel of a 1954 ranch house at the foot of a hill next to a seasonal creek.


After finding the existing structure and soils to be unsuitable, the direction settled on reusing the existing footprint under the shade of a Valley Oak that had grown up close to the original house. The surviving portion of the original house is the fireplace which was wrapped in concrete and utilized for structural support. This made additional grading unnecessary and allowed the new house to maintain the same intimate relation to the old oak.

Architects: Faulkner Architects

Location: Orinda, United States

Category: Sustainability

Lead Architects: Faulkner Architects

Design Team: Greg Faulkner, Darrell Linscott, Jenna Shropshire, Christian Carpenter, Richard Szitar

Contractor: Ethan Allen Construction

Area: 3724.0 ft2

Project Year: 2017

Photographs: Joe Fletcher

Manufacturers: Reynaers Aluminium12th Avenue IronBegaFlosKohlerMoooiPaola LentiSub-ZeroViabizzuno, Blanco, ZANOTTA, Mièle

The family desired an open living layout that connected directly to the landscape. A mezzanine plan evolved with a double height family space nested with a master bedroom and study stacked above the kitchen and nook. A screened pacing deck for long phone calls shades the upper level from afternoon summer sun. Downstairs, secondary bedrooms along an extendable hallway, wrap an outdoor dining area situated between the kitchen and family room.


Construction materials and methods were considered in balance between first and lifecycle costs. The Corten steel rainscreen for the exterior skin and interior wood were chosen to take advantage of zero annual maintenance cost and a shotcrete foundation allowed formwork to be repurposed for wood framing.


from archidaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY