*화이트 인테리어 리모델링 [ Naturehumaine ] Angular frame juts over Montreal house extension

몬트리올에 위치한  주거 작업은 1층 가족거실과 2층 마스터베드룸으로 구성된 주거 리모델링 작업으로 캐나다 로컬 디자인 스튜디오 의 디자인 입니다. 거대한 회색 프레임이 내외부의 경계를 형성하며 외부 시선으로 부터 내부를 보호하는 역활을 수행합니다. 


Canadian studio Naturehumaine has extended a house in Montreal to create a family living area and an elevated master bedroom, which are all encased in a large grey frame that offers privacy from neighbours.


The local architecture firm designed the extension as part of its transformation of the two-storey De La Roche residence in the city's Rosemont–La Petite-Patrie borough.


At the front, the house features a brick wall that had to remain due to planning regulations, but Naturehumaine was offered creative freedom when building the addition at the rear.


Of the two residences either side of the house, one extends further than the other, so the architects slanted the end of the extension to bridge the two. The arrangement offers privacy to a new outdoor deck for dining.


"An angular frame like structure connects both immediate neighbours as a result of their differences in the protrusions of their constructions," said the studio, who named the project De La Roche.


The extension is built in two parts. One forms the "frame-like structure" partially covering the deck, while the other forms a smaller bedroom volume slotted underneath. It is raised above a smaller glazed porch to the garden.


A recessed wall behind is fitted with a set sliding glass doors that lead from the ground-floor living area to outside. Another window brings light into the dressing room of the master bedroom suite on the first floor.


These different elements are differentiated by a three-part material palette, which the architects intend to "create an effect of depth on the garden facade".


from dezeen

댓글(0)

Designed by JB FACTORY