Matthew Woodward Architecture-Wallis Lake House_Respite & Retreat

Perched over the lake of the same name, Wallis Lake House by Matthew Woodward Architecture is an expression of contrasts, combining a linear formality with a relaxed and textural outlook.


In its enviable location overlooking rolling hills and a green lush landscape, Wallis Lake House is an optimally perched replenishing abode. The contrasts inherent in the use of materiality and the further juxtaposition of the defined and linear form in such an organic and tumbling landscape is a statement in itself. Almost bunker-like in its approach, the formality of the occasional home is broken down through punctuations, bringing deliberate relief in the façade to carve out curated vistas and opportunities for cross-ventilation to occur. Matthew Woodward Architecture brings a sense of engagement and appreciation for the site, and the resulting home echoes this curiosity.

from thelocalproject

댓글(0)

Designed by JB FACTORY