*책을 위한 집 [ spaceworkers ] agrela house

when spaceworkers took on a commission to design a private residence in rural portugal, their client approached them with one simple challenge: to design a space for books. after fleeting notions of classical libraries with sliding stairs to reach high bookshelves, the team followed this idea to create a tall volume capable of generating the necessary composition and hierarchy of interior spaces. 


project name: agrela house

location: portugal

architect: spaceworkers

principal architects: henrique marques, rui dinis

project team: marco santos, marta silva, mónica pacheco, tiago maciel

furniture design: bairro design

finance director: carla duarte – cfo

engineer: simetria vertical

area: 3928.83 ft2 (365 m2)

year: 2018

photography: FG+SG – fernando guerra


designing from the inside out, spaceworkers began by differentiating the interior spaces according to function. with some rooms soaring to double-height ceilings or clever voids of light, the design led to an uneven roof plane that protrudes and recesses. in this way, the architect considered the roof as a fifth façade, which influenced the idealization of the remaining elevations.



from designboom

댓글(0)

Designed by JB FACTORY