*미국 올림픽, 장애인 올림픽 뮤지엄 [ Diller Scofidio + Renfro ] US Olympic and Paralympic Museum

Plaza A terraced hardscape plaza is at the heart of the museum complex, cradled by the museum building to the south and the cafe to the north. The plaza frames a postcard view of Pikes Peak and the Rocky Mountains beyond. With integrated amphitheater seating for 230 people, the plaza is able to host outdoor events throughout the seasons, from the winter games through the summer games.

Level 1 Lobby Atrium: A skylight illuminates the 40 –foot tall atrium, while perforated GFRG (Glass Fiber Reinforced Gypsum) screens provide views from the lobby. Four balconies at varying heights overlooking the atrium re-orient visitors to this central space as they move through the galleries.

Level 1, 2, 3 Galleries: DS+R designed 20,000 sf of gallery space as overlapping petals that wrap around the central atrium. Clerestory lighting at the seams between these petals provides soft daylight emanating from the central atrium space, terminating at vertical windows at the building’s perimeter. This lighting strategy doubles as wayfinding, orienting visitors back to the atrium, and situating them along a trajectory that moves through the galleries, which feature immersive interactive exhibitions designed by Gallagher Associates.

Level 1 Theater: The 2,000 sf theater can host a 130-person audience. Two rows of seats are removable to accommodate a max of 26 wheelchairs, enabling the potential for a full Paralympic hockey team to sit together.

Level 2 Event Space: The 1,300 sf event space features a panoramic view spanning from downtown Colorado Springs to the Rocky Mountains. Space can also open up to an adjoining 500 sf outdoor terrace. Café and Education Room: A 2,800 sf cafe with an additional 400 sf outdoor dining area is equipped to host a full-service restaurant as well as educational programs, providing a flexible meeting space across the plaza from the primary museum building. The cafe’s landscaped roof samples native plantings that express the change in seasons.

Level 3 Board Room: The 800 sf multi-functional board room features an adjacent 470 sf outdoor terrace and a 26 ft. floor-to-ceiling window framing a view of the Rocky Mountains. Southwest Downtown Pedestrian Bridge: The DS+R design team also designed a new pedestrian bridge spanning 250 ft. over an active railyard to connect the museum complex to America the Beautiful Park. The bridge extends an existing bike network, connecting downtown to the Midland Trail.

Accessibility: From the earliest stages of design, the team consulted a committee of Paralympic athletes and persons with disabilities to ensure that, from the entrance to exit, all visitors with or without disabilities could tour the USOPM facility together and share a common path. After they have been oriented, all visitors ascend to the top floor by elevator. Ramps guide visitors down a gentle-grade downhill circulation path that enables easier movement. Ramps have been widened to 6 feet to accommodate the side-by-side movement of two visitors including a wheelchair. Beyond ensuring all code and ADA requirements were rigorously met, material details including glass guardrails in the atrium for low-height visibility, cane guards integrated into benches, smooth floors for easier wheelchair movement, and lose seating in the café optimize the shared experience.

from archdaily

댓글(0)

Designed by JB FACTORY