*오하라산도 플래그쉽 스토어 [ Toru Shimokawa Architects ] Oharasando Building

오이타현에 신축된 멀티 브랜드의 플래그 쉽 스토어는 내부 수렴적인 공간을 통해 쇼핑에 집중할 수 있는 분위기를 생성한다. 하지만 역설적으로 외부로 막힌 공간이 전달하는 폐쇄성을 상쇄시키기 위해, 외부로도 열린 공간감을 만들어야 했다. 그래서 두개의 레이어를 계획, 안쪽에 위치한 투명유리로 외부로 열린, 분위기를 만들고 적정거리에 떨어진 솔리드 콘크리트 벽으로 은폐되는 내부를 만들었다.

This flagship shop of multi-brand apparel is located in Hita city, Oita prefecture. The architect put emphasis on transparency of the interior, for shoppers inside the store feel uncomfortable when they are seen from outside the glazed openings.

To make a gap of eye levels of people in store or on the street, men’s floor is half underground and the ladies’ floor is the raised ground floor. The concrete beams and columns surround the store to make buffering voids around under a thick concrete overhang.

The repeated stark concrete lattice expressively induce visitors to step in the store. Once you enter the piloti, you will be impressed with the strong horizontal lines and the volume of the concrete.


from archdaily

댓글(0)

Designed by JB FACTORY