[ Gonzalez Haase 
Architects ] BAM Office

AAS’ BAM office is located in the middle of the city, in Kreuzberg, and takes place in the beautiful and bold new building designed by BCO Architects. BAM took over from the back building the ground floor with the garden and the first floor with a total of 246sqm space interiors.  Each of the 2 floors is made of a consistent long rectangle room taking the whole plot of the building. 

In keeping with the elegant simplicity of the building, the design of the ground floor opening onto the building’s enclosed courtyard consists of a single long gallery used as show-room, meetings or gallery and can be divided almost by its half why a sliding translucent wall in 2 large rooms. The sliding wall isn’t perpendicular but lightly angled creating the only non-orthogonal element of the composition except the stairs connecting the office space above. As the stairs by its opening let the above light coming in vertically, the translucent wall do so with a horizontal lighting. 

From this all-white staircase the above office consist on a similar large rectangle extremely luminous. A second translucent sliding wall can enclose one of the room’s corner and become a smaller meeting room constitués of 3 corners. At the other end of the main room a bar-kitchenette and dining table is set with stools. Made of 8mm thick massive raw aluminium, untreated, directly coming from the manufacturer, AAS has design monumental monolithic furniture setting the office like an immovable space in response to the work of BAM. 



from archdaily

댓글(0)

Designed by JB FACTORY