*오가닉 멘션 [ TANK ] maison mouvaux

반응형

주변 자연환경과 동기화된 하우스의 특징은 나무둥지와 같은 커다란 지붕으로 연결된 주거공간에서 찾아 볼 수 있다. 유기적인 형태로 구성된 6개의 침실은 각기 다른 형태로 열린 개구부를 구현, 자연채광과 조망을 확보한다. 

this family home in northern france has been designed by TANK, a lille-based architecture firm founded by olivier camus and lydéric veauvy. known as ‘maison mouvaux’, or the ‘mouvaux house’, the residence is nestled on the edge of an area of woodland, and incorporates subtle shapes and materials that reflect the surrounding landscape. opening onto a clearing where it receives sunlight from the south, the house — photographed here by julien lanoo — has been oriented to benefit from natural light throughout the day.

integrated into its site, the house is topped with a roof that has been conceived by TANK as a ‘wooden shell’. this canopy has been hollowed out to accommodate five of the home’s six bedrooms. treated as a façade in its own right, the roof has been intermittently punctured to allow sun to enter while offering views of the surrounding garden. in contrast, glazing wraps around the exterior of the house at ground level with the canopy appearing to float within the landscape.


from designboom

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY