*놋 하우스 [ Arnau estudi d'arquitectura ] Knot House

반응형

Arnau estudi d'arquitectura-Knot House
도시속 작은 퍼즐 한 조각을 맞춘다. 오각형태의 부정형 대지에 잘 껴 맞춘 콘크리트 하우스 이야기 이다. 총3개층 규모로 도로와 접한 1층은 주차장이 위치한다. 외부로 부터 분리된 2층은 외부데크와 공용공간; 거실, 주방을 설치한다. 커다란 대형창호는 내외부 밀착된 공간을 만들고, 거주자의 다양한 야외활동을 지원한다. 3층은 2개의 침실과 작은 거실을 두어, 가족들의 사생활을 존중해 준다.

반응형

When a plot of land only has the tiresome task of resolving the duality of the alignments of an urban framework, the only thing missing is that a house has to be built on top of it! Yes, this was the order: "Hold my beer...".

Between two streets that start together only to later diverge in distance and height, swallowing up the remains of a small half collapsed house between dividing walls, we have to build a house for a new family. The regulations are open: we choose to create a knot to connect the complexity of elements, streets, and forms that converge in this dense part of the urban fabric.

The double road alignment to be followed makes it possible to break up the rigid volumetry of a building between the dividing walls into two parts: the garden and the house. And the difference in height between the two streets that confront each other allows for the neat leaning of one volume against the other, while the road access is arranged underneath the house.

The sculptural forcefulness of the concrete takes over this battlefield: a materiality of permanence for a transitional space. Contradictory? Necessary? Or, simply, an addiction like any other.

from archdaily

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY