*미러 하우스 [ MLRP ] mirror house

반응형

주변의 활동적인 에너지를 다이렉트로 투영반사시킴으로써
외부와 내부의 관계성을 새롭게 정립한다.
센트롤 공원 내부에 새롭게 리뉴얼된 미러 하우스는 기존 그래피티로 덮여져 있던
외피와 기타 부분들을 걷어내고 블랙우드 판넬미러판넬을 이용하여
새로이 박공지붕 형태의 건축물로 리노베이션 되었다.
공원 내부에서 발생하는 다양한 움직임과 에너지, 그리고 그것들을 담고 있는
자연환경은 미러판넬안에 담긴다.-미러가 맞은편의 객체를 반사시키는 것이
어쩌면 그 객체를 담는 과정이 아닐까?-
이와 같은 인터렉티브 과정을 거친 내부는 유치원에서 아이들을 위한
휴식공간다목적 공간으로 활용되어 진다.
-스테인레스 스틸를 미러폴리슁 가공한 판넬 제품을 펀칭하여
부착시킨다. 단순한 공식이지만 큰 힘을 발휘하는 디자인 코드 인 것 같다.-

reviewed by SJ


the copenhagen central park in denmark has transformed an existing playground pavilion into the 'mirror house', designed by danish practice

MLRP

. previously covered with graffiti, the structure has been converted into an interactive element, inviting visitors to peer into the gable ends lined with funhouse trick mirrors. reflecting the dynamic activity and encompassing park, the surfaces create a transition between the built and natural environments.

the elongated sides of the building are clad with planks of heat-modified wood, concealing a series of windows and doors which may be opened to reveal portals to restrooms and flexible spaces used by kindergarten classes. upon swinging the doors parallel to the facade, curved planes are revealed to view outwards, attracting children to see their distorted reflections. the concave and convex components are formed with mirror-polished stainless steel sheets. at night, the shutters and panels may be closed to generate an anonymous exterior.

반응형


 

*콘크리트 박공 하우스 주거 패러다임의 변화를 이야기 하다 [ urban architecture office ] FKI house

에프케이아이 하우스는 도쿄의 전형적인 폭이 좁고 긴 대지위에 자리잡고 있습니다. 대부분의 건축물이 목조건축인 주거지역과는 상이한 콘크리트 볼륨은 하우스의 아이텐티를 더합니다. 이

5osa.com


from  designboom

 

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY