*컨테이너 하우스 [ Poteet Architects ] Shipping Crate House With Rooftop Garden


컨테이너 하우스의 가장 큰 장점은 자연과 일체화되는 건축환경, 감상을 위한 자연이 아닌 생활공간의 일부분으로 자연을 유입시키는데 있다. 친자연적인, 지속가능한 건축은 이전 전화기부스였던 자리위에 산업물의 부산물인 컨테이너를 이용, 내외부가 밀착된 공간을 연출한다. 거주환경을 위해 변형된 컨테이너는 재활용수를 사용하는 옥상정원과 전면에 조성된 정원을 바라보는 데크 및 캐노피 등 최소한의 재구성을 통해 구현된다. 자연 속에서.


reviewed by SJ


Built from a used shipping crate as a guest house in San Antonio, this residence has sustainability in mind with every aspect of its design. Envisioned by Poteet Architects, the house sits on a platform made from old telephone poles, its used water is funneled to gardens on its roof, and it includes other nods to the environment like a composting toilet. With industrial origins and natural aspirations, the abode is full of exciting juxtapositions. To add to that theme, the interior of the house is fully finished in high style, with not a trace of the corrugated metal sides surrounding it. Bright colors are found throughout, including a captivating blue covering the exterior. While not forgetting its origins as a shipping crate, this home has an undoubtedly green nature.




The addition of wall-height windows brings in natural light to the interior of the shipping crate, while a patio deck off the front edge greatly extends its compact living space. On the top, a full rooftop garden is fed by waste water from the taps inside.

Despite its many residential additions and modifications, no attempt is made to hide the fact that the building is, in fact, a shipping container. The doors on one end and the retention of ID numbers along each side add to the charm of the cottage, marrying art and utility.

The entire container and its patio is raised a few inches above the lot, giving a step up into its spaces that helps separate it from the surrounding lawn. Color-matched plastic sheets are suspended over three metal supports to create an awning for the porch.

Half of the front window set at the living room doubles as a sliding door, the only entryway into the residence. Except for the bathroom window, each opening extends fully from floor to ceiling.



from  trendir


댓글(0)

Designed by JB FACTORY