*베이커리 리노베이션, 플랫폼 [ Lukstudio ] The Platform

반응형

플랫폼, 베이커리(제과점)을 위한 디자인은 분주한 거리환경으로 부터 이격된 하지만 밀착되어진 시간을 느리게 걷는 장소를 위해 제안된다. (동상이몽?) 그를 위해 이전 혼재된, 정리되지 않은 샵프론트를 재정비한다. 차량과 보행자로 인하여 혼재된 가로환경과 더불어 혼재된 사인으로 교차로의 입지적 특징을 살리지 못한다.

리 노베이션의 시작은 그레이톤의 시멘트와 내외부를 연속시키는 재활용 목재로 시간의 멈춤, 느리게 가기 그리고 휴식의 테마를 투영한다. 여기에 분주한 거리환경으로 부터 한움큼 베어 물은 잘려진 공간을 생성한다. 이 맞물려진 공간; 거대한 오프닝을 통해 분주한 거리환경과 고요한 내부환경은 적절한 버퍼를 갖는 매개체로 사용된다.

바쁨 속에 고요함은 이곳 플랫폼을 통해 재구성된다.

reviewed by SJ, 오사



The Platform, a design for Baker One is located in downtown Shanghai near the busy Nanjing Pedestrian Zone. The previous multi-coloured storefront was lost amongst the chaotic signage of an intersection corner where vehicle and pedestrian traffic levels are immense. To filter the visual chaos, the facelift begins by introducing grey cement cladding as a buffer zone. Interior views are then framed by large openings along the façade.




Architects: Lukstudio
Location: Nan Jing Dong Lu, Huangpu Qu, Shi, , 200085
Design Team: Christina Luk, Scott Baker, Wesley Shu
Area: 50.0 sqm
Year: 2014
Photographs: Peter Dixie

While the hustle and bustle of the streetscape takes form as a series of screenplays in the relaxed interior, the hearty display of baked goods welcomes passers-by to flow through the store and grab a bite. The display counter is a continuation of a wooden datum that connects interior to exterior. This platform of reclaimed wooden planks marks the corner and stages all in- and out-fluxes. In contrast to the grounded platform, floating baking pans of various molding patterns compose a feature ceiling throughout the bakery.   Whisks are modified into pendant fixtures and rolling pins are celebrated as door handles.All elements amalgamate in a visual identity that complements the smell of the artisanal bakery.









from  archdaily

그리드형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 중국 | 상하이
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY