*코워킹 오피스, 커뮤얼 [ DA-LAB Arquitectos ] Comunal Co-Working

반응형

유쾌한 사무공간을 지향하다. 커뮤얼 코-워킹 오피스의 작업공간과 휴식, 여가활동을 포함한 공용공간은 별도의 구분점이 없다. 기존 공간에서 확장된 이번 리노베이션은 기존 코-워킹 공간의 장점을 연장, 부족한 시설을 확충한다. 미팅룸, 대형주방과 식당, 도서관, 그리고 보다 많은 워킹스페이스를 기존 거주공간과 (이전 공간에 버려진) 데드스페이스를 통해 확보한다.

플레이 & 워크

공간의 컨셉은 간단하다. 워크 앤 플레이 (일과 놀이가 수평으로 연결된 공간). 이미 실리콘 밸리내 수많은 벤처기업을 포함한 신생 기업들의 비즈니스 플랜으로 자리 잡은 오피스환경은 획일화된 작업공간에서 탈피, 작업과 휴식, 여가를 수평적으로 합성함으로써 직원들의 쾌적한 업무공간 보장은 물론 효율적인 생산성까지 확보한다. -우리나라, 어느선까지 가능할지는 아직 의문이다. 대형설계사무실에 다니고 있는 일인으로, 지금 우리 회사에 가능할까?- 여기에는 모든 비즈니스 환경을 만족시키는 기능성과 여유를 즐길 수 있게 해주는 심미적 공간 그리고 언제든지 적용과 변경을 가능케 하는 유연함이 바탕이된다.

내부 프로그램은 다음과 같다.

8인 미팅룸 / 4인 미팅룸 2EA / 도서관-라커 / 스케쥴 / 리딩 베드 / 주방과 식당 / 테라스 / 8인 BUER Zone / 4인  DA-LAB Zone

reviewed by SJ,오사


DA-LAB has been part of the COMUNAL family for almost two years now. So when they decided to grow bigger and remodelate their spaces they called us right away. Along with SED ESTUDIO we joined forces to complement the architectural proposal with a graphic / artistic intervention.




  • Architects: DA-LAB Arquitectos
  • Location: Jr. Colina 107, Barranco, Lima, Peru
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Renzo Rebagliati
  • Execution & Construction: DA-LAB Proyectos
  • Graphic Design: SED Estudio
  • Murals (Owl And Fox): Hermanos Magia


THE PROBLEM

COMUNAL was growing fast and needed to expand its offices and common areas. They needed meeting rooms, a larger kitchen, a library, a larger dining area and more work spaces. The new space into which they were expanding to was a residential loft so the intrevention required a lot of ingenuity from behalf of all our team to avoid“dead spaces”.

THE CONCEPT - WORK & PLAY
The "work & play" strategy is a new way to improve the productivity of workers by having recreational areas to relax and create situations of leisure in the office. Major companies in Silicon Valley have already implemented it with great results, so why not do it in COMUNAL? While it is a strategy mostly used in emerging technology companies in the United States and Europe, we shared the same intention: The office should be a place where you want to be at any time and any day of the week. Our priority was to satisfy the clients need for additional spaces while keeping them the more playful and fun as possible and giving equal importance to their functionality, aesthetics, and their flexibility.

THE PROJECT
The project now counts with the following new environments:
- Meeting Room 01 (8p)
- Meeting Room 02 (4p)
- Meeting Room 03 (4p)
- Library - Lockers / Calendar Reading
- Reading Beds (padded)
- Kitchen / Dining
- Terrace
- New UBER Zone (8p)
- New DA-LAB Zone (4p)



















from  archdaily

728x90
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아메리카 | 페루
도움말 Daum 지도

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET