*브라질 현대미술갤러리- [ metro arquitetos ] contemporary art gallery in são paulo

반응형

브라질 상파울로에 반투명 폴리카보네이트 패널을 댄 현대적인 아트 갤러리가 완공되었다. 총 준공기간 11개월밖에 걸리지 않은 이번 갤러리 작업은 2개의 거대한 전시 갤러리와 창고시설, 관리사무공간이 갖춰진 총 500 평방미터의 3층 구조 단독 건물이다.

28년동안 운영된 아트 갤러리의 새로운 건물은 큰 규모의 예술 작품이 전시될 수 있는 갤러리를 갖추기 위해 메인 전시공간의 천정 높이를 5미터에 달하도록 설계하였다.

in são paulo, brazil, metro arquitetos has completed a contemporary art gallery clad with translucent polycarbonate panels. the building, which was completed in just 11 months, appears as a large singular volume that houses two large exhibition galleries, storage facilities, and administrative areas. totaling 500 square meters, the program is spread across three levels, including a mezzanine.


location: são paulo, brazil
project dates: march 2015 – janurary 2016
total construction area: 450 sqm
architectural project: martin corullon, gustavo cedroni, helena cavalheiro, marina ioshii, renata mori, luis tavares, isadora marchi, rafael de sousa, juliana ziebell, gabriela santana, marina pereira

prospecção estrutural: marcondes ferraz engenharia

structural design: INNER engenharia e gerenciamento

service design: L2C engenharia
lighting: design da luz | fernanda carvalho

landscaping: bonsai paisagismo

contractor: lock engenharia

photography: leonardo finotti

metro began by collaborating with casa triângulo on finding a new home for the institution, which had been in operation for 28 years. a property on rua estados unidos — one of sao paulo’s most distinctive streets — was chosen based on both its location, and an existing structure on site could ensure a rapid transformation into a new exhibition space.

inside, the five meter ceiling height of the main exhibition space ensures that the gallery is capable of accommodating large pieces of artwork. externally, the elevation facing the quieter street of rua cristóvão diniz is defined by a courtyard demarcated by the gallery’s concrete flooring. here, a pre-cast concrete bench helps suggest a welcoming public character conducive to both event days and the daily use of pedestrians.

conversely, the area fronting the busier rua estados unidos is reserved for general-access parking. translucent polycarbonate panels form the entire perimeter of the gallery allowing natural light to enter during the day, while externally transmitting the gallery’s artificial illumination by night. meanwhile, large pivoting openings found within  continuous panels reinforce the scheme’s permeability between interior and exterior.




from designboom

728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아메리카 | 브라질
도움말 Daum 지도

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET