*심플 스튜디오 [ Adam Kane Architects ] Blackwood Studio

반응형

Located in regional Victoria, Australia, the Blackwood Studio project was designed as two separate structures (garage and studio) positioned around the existing home to create a sense of ‘community’ between the structures, whilst providing privacy to the front of the existing dwelling through a central courtyard.


Architects: Adam Kane Architects

Location: Blackwood VIC 3458, Australia

Architect in Charge: Adam Kane Architects

Area: 93.0 m2

Project Year: 2016

Photographs: Adam Kane

Manufacturers: Lysaght Custom Orb

The painting studio, positioned closer to the existing home, provides a sense of separation without isolation for the owner/artist. The architect believed placement of the new buildings was also important to create a sense of arrival for guests, whilst maintaining a line of sight between the dwelling’s entry and the road. The buildings’ positioning whilst deflecting the wind, was critical in directing views towards the surrounding gardens. Orientation of the dwellings also needed to consider integration of natural south light, which as an indirect light source was a key requirement of the client’s brief to paint within the studio.

The building forms are rural in nature with their gable roofs, referencing the typical historic barn forms of the area. With unnecessary ornamentation stripped from the facades, the buildings’ contemporary exteriors are clad in a prefinished compressed cement sheet cladding and corrugated metal, both of which reference materiality of past generation’s construction methods for ancillary barns/sheds of the rural surrounds. 


Complementing the refined exteriors, the interiors were stripped back to create a minimal white aesthetic. Used as a painting studio / gallery space these pristine white spaces are enhanced with the integrated LED strip light at the ceiling’s ridge which was designed to mimic a thin slice of sunlight, whilst providing a wide spread of functional diffused light. The light’s integration within the ceiling was also able to enhance the clean and strong conceptual aesthetic, devoid of light fixtures, whilst adding a sense of volume to the relatively small floor area. Contributing to the interior’s minimal aesthetic is the custom rod bracing which was designed to reflect its essential requirements in as refined a manner possible.


from  archdaily

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY