*복층형 원룸 인테리어 [ NCDA ] tiny Hong Kong treehouse

반응형

This treehouse residence in Hong Kong has been overhauled by local firm NCDA, which designed a cosy bedroom level suspended above the main space.

Originally, the Mini Treehouse Residence had followed a more conventional layout, with all its living spaces arranged on the same floor.

To make the most of its 34 square metres, NCDA removed the structure's internal wall and moved its bedroom onto a new upper level, taking advantage of the treehouse's 10-foot-high ceilings.

The new layout means there's just enough space for its five-foot-seven-inches-tall owner to fit into the six-foot-high galley kitchen, which is set alongside an open-plan living area with enough room for a small lounge and dining room.

The studio adopted a new palette for the treehouse, using a dark blue for the walls to contrast and frame the building's surrounding greenery.

The views are visible through the building's sliding doors, which open onto a small wooden terrace. Its glass balcony gives unobstructed views of the nearby forest.



from dezeen

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY