*상해의 1960년대 건물, 의류 브랜드 Hemu의 본사로 탈바꿈되다-[Yiduan Shanghai completes serene HQ in Shanghai for local clothing brand Hemu]

상해의 1960년대 건물은 현지 의류 브랜드인 Hemu의 본사로 탈바꿈되었다. 이 건물은 원래 400년 역사를 자랑하는 아름다운 공원의 별관으로 지어진 곳으로 목재와 회색 벽돌, 이끼로 덮인 타일로 만들어진 2층 구조의 이 곳은 여러 개의 아치 길이 특징이다. 쇼룸 뒤쪽의 공간은 밤에는 음악과 함께 야외로 나가게 하는 통로가 된다. 

 

Interior design firm Yiduan Shanghai has transformed a 1960s building in Shanghai into a "zen-like" HQ for Hemu, a local clothing brand.


Located in the Jiading District of Shanghai, the original 1960s building was built as an annexe of Huilongtan Park – a picturesque park with a 400-year history. Made from timber, grey bricks and moss-covered tiles, the two-storey structure features multiple archways that frame views.

The building has a back and front yard – a tranquil paved yard at the front of the property is surrounded by century-old trees. The space at the back of the showroom doubles as an outdoor runway at night for shows accompanied by music.


Inside the 1,500-square-metre property, the headquarter's interior has an austere, minimalist aesthetic that features plenty of natural materials and unfinished surfaces in accordance with Hemu's existing retail stores and brand image.

"Based on oriental elements and humanism, the overall design adheres to originality, respects nature, conveys Zen serenity and embodies traditional oriental culture," said the firm, which is led by founder Xu Xujun.

"The whole space shows harmonious integration between the brand and nature."

The brand's display area and the front desk are on the ground floor, while the working space and reception area are on the first floor.

Combining garments, tea, incense, homewares and books, the brand wanted to create a space where customers could come to experience a total lifestyle. The space allows visitors to not only view the clothing, but also enjoy a hot drink and read books at the same time.

"Simplicity is the ultimate form of sophistication, so we utilised a minimalist approach and natural materials to design the space," said the designers.

"We were hoping to realise harmonious coexistence among clothing, people and nature as well as encourage people to keep a kind heart and discover beauty in spite of the vicissitudes of life," said the designers.


from dezeen

Designed by CMSFactory.NET