*오스트리아 위치한 공동주거 [ peter ebner and friends ] gestüthalle – the hidden treasure

오스트리아에 위치한 공동주거 프로젝트는 16세기 문화적 유산을 현재공간에도 유효하게 담는 작업이다. 대지에 남겨진 이전 흔적을 고스란히 담아내는 저층부는 백색 플라스터마감으로 구현되며, 상부층은 대비되는 반사재질의 메탈소재를 적용, 특색있는 주거를 구현한다.

architectural studio, peter ebner and friends, has completed the design of a residential complex in salzburg, austria. the project, entitled ‘gestüthalle – the hidden treasure’ is positioned on a site with an existing building of cultural and historical heritage that was built in the 16th century. the new scheme therefore required a sensitive approach, and the architect faced a dilemma: either to preserve the building without changing anything or to try and reinvent it. 



project name: ‘gestüthalle – the hidden treasure’

project type: residential

architects: peter ebner and friends

location: salzburg, austria

photography: paul ott 



the architects decided to ‘consider all the solutions that would combine ‘the old’ and ‘the new’’. as a result, two new floors were built over the historical part of the project so that the outline of the resulting building began to echo the contour of the medieval fortress. for the interior, the architects wanted to create a likeness of the historical city, with its alternation of squares and lanes, open and intimate spaces. 


the metal façade of the new part of the building softly reflects the surrounding greenery and other buildings. the reflections on the façade are constantly changing, depending on the time of day and the time of year; thus, the concept of flexibility and the principle of diversity are realized in the external image of the project. the silver metal of the two new floors is organically combined with the ivory-coloured stucco of the renovated historic part. 

due to the flexibility of its spaces, the dwellings can be adjusted to the character of any inhabitants. thanks to the use of green technologies, the complex is also distinguished by low power consumption – approximately 10% of what is typically consumed by a similar residential building in austria.

from designboom


이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY