*맨해튼 초등학교 인테리어 A+I designs New York City school with colourful panels and tiered seating

뉴욕, 맨해튼에 위치한 초등학교 인테리어 디자인의 원칙은 유치하지 않은 아이들에게 친화적인 교육공간 창출에 있습니다. 다양한 활동과 커뮤니케이션 제공을 위한 아고라공간은 계단식 좌석을 이용 프레젠테이션과 놀이를 함께 즐길 수 있는 코어공간으로 제공됩니다.


New York studio Architecture + Information aimed to create an environment that is "playful, not childish" for this school in Manhattan.


AltSchool is an educational startup that was founded in 2014 with locations in New York and San Francisco. Its teaching methodology is intended to respond to individual student's needs and integrate technology into their course structure.

Architecture + Information (A+I) therefore designed the interiors to accommodate these requirements.

"Just as each student at AltSchool has the unique opportunity to be taught based on their own learning style, each space was designed to be flexible enough to accommodate many students' individual needs as well as myriad unique learning styles and uses," said the architecture firm.


The school's newest outpost occupies the entire floor plate of an existing building near Manhattan's Union Square. Located at 90 5th Avenue, it is housed in an 11-storey stone building built in 1903.

At the centre of the school is the Agora – a stepped seating area that allows all the students to gather for presentations or events. The blue structure also integrates small nooks in which children can spend time alone.

Off this space is the Design Lab, an open-ended area with movable tables and chairs. "The Design Lab is the most flexible space, primarily used as maker-space of all kinds, (arts and crafts, large-scale science experiments)," said A+I.


from dezeen

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY