*워터펌프장에서 현대적 호텔로 리모델링 david thulstrup transforms heritage copenhagen building into contemporary hotel for vipp

코펜하겐에 위치한 역사적인 워터펌프장(커다란 상징적인 굴뚝을 갖고 있는)은 디자인 스튜디오, 데이비드 스트럽에 의해 현대적인 감각으로 무장한 호텔브랜드로 변모한다. 이전부터 매력적인 굴뚝과 외형을 새롭게 가다듬고, U자형 내부계단과 재해석된 오브제가 디자인 된다.

건축가의 의도처럼 안락한 거주성과 심미적인 공간감을 갖는 집과 같은 거주공간을 확보를 목표로 디자인 되었다. 두개의 침실과 두개의 욕실, 열린 오픈플랜형식으로 구성된 주방, 식당, 거실이 배치된다.


studio david thulstrup has transformed a heritage-listed former water pumping station with a towering chimney in copenhagen into the vipp chimney house, a cutting-edge contemporary hotel for danish design company vipp.while retaining the charm of the 1902-built architectural shell, the original, industrial space has been renovated with custom-designed pieces, including the dramatic U-shaped steel staircase, furniture, and door handles, products from the company, and curated art pieces.


‘I wanted to add the personality, comfort and aesthetics of a private residence,’ explains david thulstrup‘I wanted people to feel at home.’ comprising two bedrooms, two bathrooms and a large open plan kitchen, dining and living space in a total of 200 sqm, the project explores modern ways of living while showcasing vipp‘s brand universe. situated on the first floor, the bedrooms incorporate large glass panels with lush curtains that can be pulled for privacy, and overlook the atrium. the master bedroom is connected to a walk-in closet and has access to a small balcony, while the guest bedroom features integrated wood cabinetry and 4.5 m high frameless glass panels. additionally, there is an outdoor terrace with entrance from the first floor and a large terrace in the private garden.


name: vipp chimney house 

architect: studio david thulstrup 

location: copenhagen, denmark 

main use: design hotel

the vipp chimney house is characterized by arch doors in steel-framed glass, custom terrazzo flooring, a modern steel staircase and open access to a private terrace. ceiling height amounts to 8.5 m in the atrium, while a skylight offers views towards the old chimney.


from designboom


이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY